2011. július 27., szerda

Osváth Pál: Pandúrkorom emlékei - Jelenlegi ára: 4 090 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! "Pandúrkorom emlékei"A könyv listaára: 4990 Ft. Leírás:
A Bihar megye és bihari nép, valamint a magyar rendvédelem és a betyárélet történetével ismerkedhetnek meg azok, akik kezükbe veszik a szerző írásait közreadó gyűjteményes kötetet. A Sárrét első krónikásaként is emlegetett Osváth Pál (1831-1908), akinek nevét az 1875-ben megjelent, Bihar vármegye Sárréti járása leírása című történeti-néprajzi munkája tette ismertté. (Az Új Könyvekben nem ismertetett újra kiadása életműsorozatának első köteteként 2009-ben jelent meg a kiadó gondozásban), ma már nehezen hozzáférhető írásait közreadó sorozat második kötete három, annak idején önállóan megjelent könyvét és negyvenkét rövidebb lélegzetű írását adja közre. A szerző életét és szerteágazó írói munkásságát összefoglaló, időrendi táblázattal kiegészített bevezető tanulmányt követően a Zsandár kell-e vagy pandúr című 1870-ben megjelent vitairata olvasható. Ebben és az 1905-ben megjelent Közbiztonságunk múltja és pandúrkorom emlékeiben a negyedszázadig választott csendbiztosként szolgáló szerző nemcsak saját emlékeit adja át, hanem elsőként vállalkozik a magyar rendvédelem történetének összefoglalására, valamint a rendőrség megreformálásáról szóló korabeli szakmai-közéleti vitához szól hozzá érdemben. Kismarja község történetét leíró dolgozata a sárréti monográfiai szellemében fogant és a tervezett, de el nem készül Bihar vármegye leírása egyik fejezetének tekinthető. A további negyven korabeli hírlapokban megjelent - eleddig nagyrészt a kutatók számára sem ismert - írása az eddigi témák mellett a Sárrétet érintő folyószabályozás kérdéseivel foglalkoznak. A tematikus fejezetekbe szerkesztett hírlapi cikkek sorát két, 1848-49-es szabadságharcos emlékeit megörökítő önéletrajzi feljegyzése zárja le. A könyvészetileg is tetszetős, kemény táblás kötet használatát az idegen, valamint régies és tájnyelvi szavak jegyzék, illetve személy- és helynévmutató könnyíti meg. ISBN: 978-963-227-201-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 090 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:56
. Osváth Pál: Pandúrkorom emlékei - Jelenlegi ára: 4 090 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése